sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Munkinpippurista apua tammojen kiimaan

Kilpahevosilla kovat kiimat eivät ole niin toivottu asia kun taas siitoshevosilla. Me kilpailijat koitamme lievittää niitä oireita, koska se aiheuttaa usein haittaa treenauksessa.
Meillä kiima näkyy pienenä kiukkuiluna treenauksessa, ylireagointina pohkeisiin, satulavyönkiristyksessä, muttei muuten sen suuremmin. Kiimat alkaakin olla kokoajan enemmän vain ajankohtainen asia, joten tässäpä teille pieni tietopaketti Munkinpippurista!


Chia De Gracia on ensimmäinen suomalainen rehualan yritys. Yritys valmistaa luonnonrehuja sekä lisäravinteita hevosille ja koirille. Kaikki heidän maahantuomat raaka-aineet ovat asianmukaisesti laboratorisesti testattuja niin hygienia- kuin laatustandardeiltaan.

Meillä onkin nyt jo toinen pussi menossa Munkinpippuria, jota tilasin Chia De Gracialta. Pakkauskokoja löytyy 5 erikokoa ja minulla näistä on 500g pussi, joka kustansi 13€.
Munkinpippuri on siis hormoneja tasapainottava yrtti. Se tasaa kiimaoireita tammoilla, mutta tätä yrttiä voi käyttää myös oreille, jotka ovat esimerkiksi liian agressiivisia tai hankalia, sillä munkinpippuri rauhoittaa näiden käytöstä. Se myös auttaa imettävien tammojen maidontuotannon stimuloimisessa, sekä sillä pystytään tasamaan cushingintautia. Kesällä tätä on myös hyvä syöttää, koska sillä on hyönteisiä karkoittava vaikutus.


Oon syöttänyt Aasille nyt jatkuvalla käytöllä 2 ruokalusikallista iltaruokaan. Annostushan tässä on 500kg - 1-2rkl/vrk jatkuvasti käytettynä, sekä pelkästään kiiman aikana annettuna 3rkl. En oo Aasin kohdalla kokenut tarpeeksi käyttää pelkästään kiiman aikana isommalla annostuksella. Meille riittä tuo pienempi annostus jatkuvasti käytettynä.
Munkinpippurissa suositellaan 4 vuorokauden varoaikaa kilpailtaessa, vaikka tämä ei ole varoainelistalla. 



Aasi on ainakin syöny tätä iltaruuan seassa ihan moitteettomasti, eikä ainakaan tähän asti ole nirsoillut sen kanssa. Tässä ei kyllä ole kovin vahvaa tuoksua. Meillä tästä on apua varsinkin kiimojen kohdalla ja sen huomaa meidän tamman positiivisemmasta yleisilmeestä ja on olemukseltaan jo hieman rennomman oloinen, sekä satulavyön kiristäminenkin on ihan kivaa hommaa tän jälkeen.

Suosittelen kyllä kokeilemaan tammoille, joilla on kiimahäiriöitä tai ongelmia kiimojen aikana, koska tästä saisi varmasti hyvin apua luonnollisin keinoin. Meillä ei ollut suuria ongelmia, mutta silti hieman näkyviä ja inhottavia, joita saatiin näinkin yksinkertaisella keinolla helpotettua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti