keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Blondit harjoituskilpailuissa

Oltiin tällä kertaa seuramme harjoitusestekilpailussa Lumon kanssa.  Lumo on siis se suomenhevonen, jota minä olen esteille opettanut ja hypännyt Lumolla ensimmäiset esteensä. Lumoa alkoi kanssani yhdessä reenata aina välillä toinen aikuinen, joka käy sillä valmennuksissa, koska itse yleensä menen Milan kanssa ja ajat on hankala sopia sitten yhteen. Jotenka minä sitten valmentaudun sillä yksin äitini avustuksella. Koulua sillä treenaa tämän karvakorvan omistaja, Susanna.

kuva on kesän kisoista.


Nyt kun Lumon laukkaa on hiottu niin paljon paremmaksi, luonnistuu paremmin jo lähestymiset esteille ja kaarteiden ratsastus. Kunto ei vielä ole katossa ja kun sitä massaakin on, mutta siinäkin on jo hurjan suuri muutos tapahtunut. Kisoissa nimittäin jaksoi mennä kaksi rataa todella raskaalla pohjalla. Lopussa kyllä hieman alko vauhti hiipua, mutta ymmärrettäväähän se on.

 
Rata 1.50-60cm

Ensimmäinen rata sujui kieltämättä hyvin ! Lumo oikeastaan ylitti odotukseni. Tuntui, että oikeasti allani on hevonen eikä ruutitynnyri. Se oli herkkä ja kuunteli avut ja treeneihin unohdin laittaa kannukset jalkaan ja auta armias tuliko siitä yhtään mitään, kun tällä tarvitaan paljon pohjetta. Tuntui jopa helpon hyvältä ratsastaa Lumoa. Oksereille tuli hyvät lähestymiset ja huh, kyllähän tämä kääntyy vaikka pennin päällä, jos sille päälle sattuu !


Rata 2.70cm

Tälle radalle alkoi jo vauhti hyytyä, kun taisi alkaa ottamaan kunnon päälle. Toisinaan pohja on tälle hevoselle todella raskas, kuten huomaatte, ei ponski ole hoikimmasta päästä, mutta paljon on jo karissut pois. Radalla alkoi vähän Lumonkin keskittyminen mennä väsymisen vuoksi ja lähestymiset eivät enään olleet niin tarkkoja. Sarjalle se puski kyllä kovasti tuonne vasempaan reunaan. Mutta muuten kyllä ei voi olla kuin ylpeä tästä hepasta !:)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti